Bucatarie frantuzeascaSupa de legume cu busuioc. Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cartofi, 2 morcovi, 2 dovlecei, 125 g fasole verde (congelata), 1 radacina mica de telina, 2 rosii, 2 cepe (de preferinta rosii), 2 catei de usturoi, 6 fire de busuioc, 4 fire de patrunjel verde, 50 g cascaval ras (u...
Bucatarie frantuzeascaSupa de legume cu busuioc
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cartofi, 2 morcovi, 2 dovlecei, 125 g fasole verde (congelata), 1 radacina mica de telina, 2 rosii, 2 cepe (de preferinta rosii), 2 catei de usturoi, 6 fire de busuioc, 4 fire de patrunjel verde, 50 g cascaval ras (uscat), 5 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: - Curatati cartofii, morcovii si telina, taiati-le cubulete (ceva mai mari) si puneti-le deoparte. - Spalati dovleceii si taiati-i felii, alegeti fasolea, opariti rosiile, indepartati pielita si semintele (prin presare) si taiati-le bucatele. Pastrati un fir de busuioc si unul de patrunjel pentru ornat si taiati restul cu foarfeca. - Incingeti intr-o oala doua linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt, pana ce devin sticloase. - Adaugati cartofii, morcovii si telina, amestecati, sarati, piperati, acoperiti-le cu apa si lasati-le sa fiarba 15 minute. - Incorporati feliile de dovlecel, fasolea verde taiata bucati si rosiile si fierbeti-le inca 10 minute, dupa care adaugati busuiocul si patrunjelul. - Incalziti o supiera, puneti in ea cascavalul impreuna cu uleiul ramas, amestecati-le bine, turnati apoi supa si decorati-o cu frunzulitele de busuioc si patrunjel. - Serviti-o fierbinte, cu paine de vatra prajita.
Peste cu vinete
Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g peste (crap, ton etc.), 2 vinete, 1 ardei gras, 2 linguri capere, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o foaie de dafin, 2 linguri otet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.