Arta plastica. Programe educative la Muzeul National de Arta al Romaniei. La Muzeul National de Arta al Romaniei sunt organizate si in acest an programe educative al caror public-tinta sunt copiii si tinerii. Structura programelor, gruparea lor pe categorii de varsta si modul interactiv de desfasurar...
Arta plastica
Programe educative la Muzeul National de Arta al Romaniei
La Muzeul National de Arta al Romaniei sunt organizate si in acest an programe educative al caror public-tinta sunt copiii si tinerii. Structura programelor, gruparea lor pe categorii de varsta si modul interactiv de desfasurare au ca scop atat familiarizarea cu artele plastice, stimularea gandirii, a imaginatiei, cat si, in ultima instanta, largirea universului cultural.
Elevilor din clasele I-Iv le sunt destinate, sub genericul "Hai sa descoperim impreuna", temele: "Chipuri de copii in arta", "Da-mi cheia universului tau", "Zile bune anul are". Pentru elevii din ciclul gimnazial, au fost gandite programe complexe, solicitand un suport de notiuni din domeniu si implicand conexiuni cu alte domenii: "Genurile artistice sub microscop", "Cine sunteti, domnule artist?", "Atentie! Aterizam in istorie", "Povesti de la curtea unui principe".
Cel de-al treilea ciclu de programe, "Artistul, noi si lumea", ii vizeaza pe liceeni si, de ce nu, chiar pe studenti. In cadrul acestui program sunt propuse temele: "Varste si sentimente", "Intre Orient si Occident", "Moda si mode de-a lungul vremii", "Turism cultural printre tablouri", integrand informatie specifica si recursul la istorie, estetica, literatura, elemente de istoria culturii, civilizatiei si religiei etc.
O alta initiativa, tot cu valoare formativa, o constituie programele educative pentru parinti, bunici si copii. Lunar, prima duminica va fi rezervata copiilor cu varste intre 6 si 10 ani si cea de-a t