Prajituri marunte pentru SarbatoriRomburi cu ciocolata. Ingrediente: 400 g ciocolata menaj, 180 g unt sau margarina de prajituri, 300 g zahar tos, 3 oua, 250 g faina alba, 150 g ciocolata Toblerone (se gaseste in comert) sau ciocolata cu lapte (dar fara umplutura), 125 g migdale pisate, putina grasi...
Prajituri marunte pentru SarbatoriRomburi cu ciocolata
Ingrediente: 400 g ciocolata menaj, 180 g unt sau margarina de prajituri, 300 g zahar tos, 3 oua, 250 g faina alba, 150 g ciocolata Toblerone (se gaseste in comert) sau ciocolata cu lapte (dar fara umplutura), 125 g migdale pisate, putina grasime pentru forme.
Mod de preparare: - Se zdrobeste ciocolata de menaj si se topeste impreuna cu untul pe o baie de aburi, amestecand usor. - Se porneste cuptorul. - Intr-un castron se amesteca zaharul, ouale, faina si ciocolata topita cu unt, apoi se adauga ciocolata Toblerone (sau cu lapte) tocata marunt (se poate da pe razatoarea mare). - Se pune aluatul intr-o forma unsa cu unt, cu dimensiunea de 25 x 32 cm sau un vas dreptunghiular de jena, si se coace 35 de minute. - Cand prajitura e gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi i se desprind marginile cu un cutit si se rastoarna pe un fund de lemn. Se taie in romburi de 2,5/ 2,5 cm sau in alta forma dorita.
Braduti cu portocale
Ingrediente (pentru circa 40 de bucati): 4 galbenusuri, 170 g zahar, o lingura zeama de portocala, coaja rasa de la 1/2 de portocala, 300 g migdale macinate. Pentru garnisit: 100 g zahar pudra, o lingura lichior de portocale, bombonele pentru ornat.
Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce devin cremoase, se adauga zeama si coaja de portocala si migdalele macinate si se framanta aluatul cu mana. · Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie - cu forma - braduti (pot fi si alte figuri) de circa 4 cm. Se dau la cuptor si se