Societatea Culturală Noesis, al cărei nume se leagă de o serie de antologii virtuale şi de cd-romul Literatură română contemporană (50 de volume), a lansat, cu prilejul anului aniversar, Enciclopedia virtuală I.L.Caragiale, cd-rom editat de Remus Cernea, Gabriela Bagrinovschi şi Cătălin Teniţă. Un proiect remarcabil, gata să rivalizeze cu orice ediţie "pe hârtie", întrucât, deşi nu cuprinde operele complete, ci reproduce ediţia de Opere a lui Al. Rosetti, Şerban Cioculescu şi Liviu Călin din 1959-1964, le adaugă, în schimb, fundamentale studii critice, de la Maiorescu şi Cioculescu la Dan C. Mihăilescu, Liviu Papadima şi Alexandru Condeescu. în plus, cuprinde peste două sute de imagini din arhiva Muzeului Literaturii Române, 60 de minute filmate din vechi montări Caragiale, şi o "galerie audio" cu fragmente din Mofturi şi Amici. La realizarea sa au colaborat, ca parteneri, Academia, Ministerul Culturii şi Cultelor, Comisia Naţională pentru UNESCO, Muzeul Literaturii, Arhiva Naţională de Filme, Societatea Română de Radiodifuziune şi Teatrul Naţional.
O bună parte din cuprinsul cd-romului poate fi, de altfel, consultată gratuit pe internet, la adresa www.caragiale.net, site care a fost nominalizat pentru premiile Internetics 2002 (secţia "Artă şi Cultură").
Nu-i puţin lucru să poţi trece, printr-un simplu clic, de la un domeniu la altul, cercetând, de exemplu, legătura dintre O noapte furtunoasă şi schiţa şCetăţeanul Ghiţă Calupţ, unde jupân Ghiţă e un fel de nenea Dumitrache, Ilie, un Chiriac fără motiv de gelozie, legătura de gât de pe patul cucoanei e "prăzulie", iar laitmotivul rămâne "Am să-l fac tovarăş la parte!", pentru ca apoi să vezi un fragment din filmul din 1942 al lui Jean Georgescu şi Gerard Perrin. Sau să priveşti o poză cu "nenea Iancu" la Berlin, şi să poţi numaidecât descifra (atunci când rezoluţia o permite) pasaje