Pretul carnii de porc, in scadere la Iasi
Crescatorii de porci au scazut si ei pretul carnii. In piete, un kilogram de porc viu ajunge la 35.000 lei, un kilogram de pulpa de porc se vinde cu 150.000 lei, iar slanina costa 56.000 lei/kg. Cele mai vindute produse de Sarbatori ramin, totusi, cele alimentare. ?Vinzarile sint duble fata de o zi normala?, ne-a spus Gheorghe Arsene, administratorul unui magazin alimentar din Iasi. Oamenii mai cumpara detergenti, cosmetice, bauturi alcoolice si fructe exotice.(Razvan Chiruta)
?Gasesti orice, bani sa ai?
Preturile produselor specifice Craciunului variaza, in Bucuresti, de la un magazin la altul, in functie de zona, si sint, potrivit unor cumparatori, ?rezonabile?, iar din punctul de vedere al altora ?cam piperate?. Astfel, un kilogram de toba costa intre 80.000 si 136.000 lei, caltabos - intre 65.000 si 105.000 lei, leber - 75.000-105.000 lei, cirnati de casa, intre 85.000 si 150.000 lei kilogramul. De la magazine se poate procura si slanina (40.000 lei/kg), sorici (90.000 lei/kg) sau chiar mate pentru cirnati, 10 metri de mate costind intre 25.000 si 40.000 lei. De la masa de Craciun nu pot lipsi cozonacul, vinul si tuica. Un cozonac costa intre 40.000 si 60.000 lei bucata, in functie de greutate si compozitie, un litru de vin de tara - intre 20.000 si 30.000 lei, iar unul de tuica - intre 30.000 si 40.000 lei.(I.A.)
Pretul carnii de porc, in scadere la Iasi
Crescatorii de porci au scazut si ei pretul carnii. In piete, un kilogram de porc viu ajunge la 35.000 lei, un kilogram de pulpa de porc se vinde cu 150.000 lei, iar slanina costa 56.000 lei/kg. Cele mai vindute produse de Sarbatori ramin, totusi, cele alimentare. ?Vinzarile sint duble fata de o zi normala?, ne-a spus Gheorghe Arsene, administratorul unui magazin alimentar din Iasi. Oamenii mai cumpara detergenti, cos