Primul numar al revistei ?Playboy?, aparut in decembrie 1953, propunea publicului masculin poze color cu diva incontestabila a momentului, blonda supersenzuala Marilyn Monroe, care nu se sfia sa arate lumii intregi rotunjimile sale apetisante. Deceniile urmatoare au consfintit victoria revolutiei sexuale, iar revista ?iepurasului cu papion?, prin paginile careia au defilat blonde, brune sau roscate, are cu siguranta o contributie la asta.
Dupa ce si-a etalat nurii pina la saturatie, femeia-clepsidra cu pieptul generos a inceput sa piarda teren in fata siluetei filiforme, care propune un nou standard de frumusete. In lumea modei si in paginile revistelor de profil apar tinerele cu solduri inguste, ce abia depasesc talia, si sini delicati, exemplul cel mai cunoscut fiind probabil top-modelul Kate Moss. Potrivit studiului mai sus-mentionat, greutatea ideala a femeii nu a scazut, ci a fost redistribuita, de la sini si solduri catre o talie mai ingrosata. (K.J.)
Blondele sint amuzante
Mitul potrivit caruia blondele sint sarace cu duhul este infirmat de un critic de arta britanic, care afirma ca acestea sint amuzante, stiu sa se distreze si emana putere, transmite Reuters. Joanna Pitman a studiat blonde celebre, de la Afrodita si pina la cintareata Madonna, urmarindu-le evolutia spectaculoasa si a scris o carte despre ele, numita simplu ?Despre Blonde?. Ea a facut pina si legatura dintre nuantele de blond si modificarile in dorinta de putere si de atentie: ?La inceputul anilor ?80, Margaret Thatcher (prim-ministru britanic - n.r.) avea un coif de par dat cu fixativ care ii conferea un aer imperial. Era cam infricosator. A devenit mai blonda pe masura ce a devenit mai puternica?. Aceeasi ?reteta? a fost valabila si in privinta printesei Diana: ?Cind era copil era blonda. Parul i-a devenit mai inchis la culoare, de un blond stins. Cind s-a casatori