De patru ori pesteSalata Tarama. Ingrediente (pentru o ceasca si jumatate): 2 cartofi fainosi mari (fara coaja), 120 g icre (Tarama sau de crap), 80 ml zeama de lamaie, 160 ml ulei de masline, 2 linguri patrunjel verde tocat.. Mod de preparare: Cartofii taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o cr...
De patru ori pesteSalata Tarama
Ingrediente (pentru o ceasca si jumatate): 2 cartofi fainosi mari (fara coaja), 120 g icre (Tarama sau de crap), 80 ml zeama de lamaie, 160 ml ulei de masline, 2 linguri patrunjel verde tocat.
Mod de preparare: Cartofii taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se fierb incet, cu capac, aproximativ 15 minute. Se scurg, se zdrobesc cu o furculita si se lasa sa se raceasca. · Se freaca bine icrele cu mixerul - circa 2 minute la turatie maxima - adaugand cate putin din cartofii fierti si sfaramati. ¸ Se incorporeaza - tot putin cate putin - uleiul si zeama de lamaie si cand icrele le-au "inghitit" complet, se amesteca in continuare inca 5 minute (la turatie maxima), ca sa devina usoare si spumoase. ¹ Se tin icrele doua ore la frigider. Cu un sfert de ora inainte de a le da la masa se scot din frigider, se rastoarna intr-un bol (pentru a avea temperatura camerei), se presara peste ele patrunjelul tocat si se servesc cu paine neagra si masline.
Crap cu legume la cuptor
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 crap (circa 1 kg), 2 linguri ulei de masline, 2 morcovi mari taiati marunt, 2 tulpini de telina taiate rondele, 2 lingurite bulion, sare, piper proaspat macinat, 250 ml apa, 1/2 legatura patrunjel verde tocat, o rosie taiata felii subtiri, 1 ceapa potrivita taiata rondele fine.
Mod de preparare: Se curata pestele, se spala si se sterge pe dinauntru si pe dinafara cu un servet umed. · Se incinge uleiul intr-o cr