Planurile de petrecere a acestui Revelion sint pe cale sa devina realitate, asa incit nu ne ramine decit fie sa ne
Planurile de petrecere a acestui Revelion sint pe cale sa devina realitate, asa incit nu ne ramine decit fie sa ne consolam ca la anul va fi mai bine, fie sa ne bucuram de implinirile anului care se incheie. Si pentru ca intotdeauna e loc de mai bine, va prezentam singurul loc de pe pamint in care eleganta nu are egal, dar in fata caruia chiar si milionarii lumii pregeta.
Nava-amiral a industriei hoteliere
Despre fabuloasa bogatie a Arabiei, desertul sub care zac mari de petrol, stie deja o lume intreaga. Averile incomensurabile ale seicilor si povestile despre cetatenii unor tari in care munca este permisa doar strainilor au facut de mult inconjurul planetei. Desigur ca, oriunde in alta parte, un hotel nemaivazut, cotat cu sapte stele, ar fi socotit o excentricitate si un afront adus zdrobitoarei majoritati a populatiei. Dar normele impamintenite dincolo de nisipuri nu sint valabile si in Dubai, unde acum un deceniu a fost ridicat un hotel lasat parca sa vegheze la continuarea celor ?O mie si una de nopti? de califul Harun-al-Rasid si de frumoasa sa Seherezada.
Pe coasta Emiratului Dubai troneaza, splendid arcuit ziua si spectaculos luminat dupa caderea intunericului, simbolul lumii arabe - Burj-al-Arab (Turnul Arab), cel mai luxos si scump hotel din lume, unicul resort clasificat la sapte stele in reteaua hoteliera internationala. Situat la aproximativ? 20 de kilometri de Dubai, in Golful Persic, la 300 de metri departare de faleza, pe o insula artificiala, hotelul este construit intr-un stil arhitectonic unic, de forma unei corabii cu vela arcuita in vint. Are 60 de etaje, 321 de metri inaltime (mai mic doar cu 60 m decit Empire State Building din New York), tavanul atriumului central se inalta la 112 metri