Mai intai, ele au dezvaluit un presedinte care se complace tot mai mult in rolul de "tatuc" al natiunii si care nu se sfieste sa imparta mangaieri pe crestet si bobarnace intr-o maniera condescendenta - bonoma aparent, dar uneori ofensatoare. Discursul presedintelui, bine asezonat cu expresii de tipul "capitalism de cumetrie" etc., s-a dovedit de efect, dar cine s-a asteptat ca Ion Iliescu sa-si recunoasca vreo responsabilitate proprie pentru unele dintre greselile celor opt ani cat s-a aflat in fruntea statului a fost optimist. Nici macar faptul ca a inspirat acele nefericite recursuri in anulare, care acum il costa pe contribuabilul roman multe milioane de dolari in daune ce trebuie platite proprietarilor, nu pare a fi constituit un regret pentru presedinte.
Dar pentru Ion Iliescu, care, pasamite, considera ca si-a strecurat deja un picior in cartea de istorie a neamului, maruntele necazuri ale contribuabilului nu sunt relevante.
Am vazut apoi un prim-ministru extrem de labil psihic, incapabil sa-si stapaneasca nervii si aparent nereusind sa-si construiasca o iesire onorabila din impasul in care singur a intrat, prin insistenta sa asupra oportunitatii alegerilor anticipate. Cu planul respins de presedinte, el s-a bosumflat si a declarat ca va remania complet tot guvernul, pentru ca in 24 de ore sa afirme ca nu va mai schimba nimic, "alimentand in zbor" in schimb exact acelasi "avion" supersonic pe care il conduce de doi ani. Asemenea schimbari bruste de directie sugereaza insa ca "pilotul" ori n-are harta, ori n-are busola. Acum un an, d-l Nastase se enerva la fel de repede si de capricios in cazul "Armaghedon II".
De asemenea, felul cum a fost "vanduta" pe piata politica tema alegerilor anticipate arata, dupa parerea mea, ca primul ministru ori nu are cei mai buni consilieri, ori ca nu ii asculta. El ar fi trebuit sa-si dea seama din timp c