?Anual, firma mea primeste 12 pina la 15 comenzi de realizare a unor lucrari funerare pentru animalele de companie decedate?, ne-a declarat Mihai Husanu. Pina acum, animalele care au fost ingropate cu monument din granit sau marmura au fost exclusiv pisici si ciini, afirma patronul.? Nimeni nu a venit sa ii solicite o lucrare pentru un cal, de pilda, pentru pesti sau pentru papagali. Preluind exemplul marilor orase europene, Mihai Husanu s-a gindit ca ar fi bine ca romanii sa inteleaga necesitatea si importanta unui cimitir dedicat exclusiv animalelor dragi. In Romania, atunci cind iti moare animalul de companie, pe care il cresti acasa, la bloc, de exemplu, singura solutie este sa il arunci la pubela. Pestii morti se arunca la WC, iar canarii ajung hrana pentru pisicile vecinilor.
Numai la Budapesta, exista trei astfel de cimitire particulare, in care ungurii si-au ingropat patrupezii.? In Viena sau in oricare alt oras mare din Germania, Franta sau Marea Britanie exista, de asemenea, astfel de cimitire.
Cimitirul animal, in viziunea lui Mihai Husanu, ar avea o suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrati, ar fi imprejmuit cu un gard, ar fi parcelat si ar contine o multime de lucrari funerare. Fiecare familie care vrea sa isi ingroape aici pisica sau catelul rapus de batrinete va achita o taxa de concesionare a locului, relativ in aceeasi valoare ca pentru concesionarea unui loc de veci pentru oameni.
Pietre funerare, dupa catalog
In Timisoara exista deja un minicimitir pentru canarii care au ?jucat? in piesa Mutter Courage si care au fost inmormintati de regizorul Bernd von Bomches, de la Teatrul German din Timisoara, chiar in gradina casei sale. Fiecare canar are o piatra funerara? care seamana cu o dala cubica de macadam.
La firma lui Mihai Husanu se pot comanda pietre funerare dupa preferinte si buget. ?O placa fune