Reducerile de preturi se anunta la Primarie
•Comerciantii care nu anunta municipalitatea pot fi amendati cu pana la 100 milioane lei
Potrivit legii 650/2002, agentii economici care vor sa faca reduceri de preturi in vederea lichidarii unor stocuri trebuie sa anunte Primaria. "Vanzarile de lichidare sunt supuse notificarii in baza unui inventar detaliat al marfurilor de lichidat intocmit de comerciant, care este obligat sa justifice cu documente legale provenienta produselor respective. Notificarea se face la Primaria localitatii in a carei raza teritoriala este amplasata structura de vanzare, in termen de 15 zile", se arata in articolul 21 din lege.
Dat fiind ca nu au aparut inca normele metodologice pentru aplicarea acestei legi (termenul pentru aparitia acestora este 16 februarie a.c. - n.r.), functionarii municipalitatii vor intocmi un proiect de hotarare pentru a putea pune cat de cat in practica prevederile din actul normativ. Astfel, comerciantii ieseni vor depune notificarile la Serviciul Privatizare din cadrul Primariei. "Noi incercam sa punem in aplicare legea 650 si lucram acum la un proiect de hotarare a Consiliului Local", a declarat Cristina Hutanu, sef Serviciu Privatizare din cadrul Primariei Iasi.
Verificarea notificarilor depuse va fi facuta de Corpul de Control al Primarului. "Credem ca aceasta lege va contribui la evitarea speculei in comert. Functionarii Primariei se vor duce la fata locului si vor verifica daca marfurile din stocurile propuse spre lichidare corespund cu cele scoase la vanzare. S-ar putea ca produsul pentru care s-a anuntat ca se face reducere sa fie vandut de fapt la un pret mult mai mare decat cel real", a mai spus Hutanu.
Restrictii la reduceri
Conform noului act normativ, comerciantii vor putea scapa de marfa demodata doar intre 15 ianuarie si 15 aprilie, r