A trecut aproape un an de cind exista site-ul revistei Observator cultural si in aceste zile am terminat munca de arhivare a numerelor vechi. In clipa in care veti citi aceste rinduri, pe Internet se va gasi deja numarul 151, insa in momentul redactarii rubricii se aflau doar 150.
Inainte de lansarea oficiala a site-ului au fost facute teste si, pentru a ma obisnui cu lucrul in pagina de administrare, a fost inceputa arhivarea numerelor vechi. Prin urmare, in momentul lansarii oficiale a paginii, activitatea de arhivator electronic, inedita pentru mine, incepuse deja. Citeva luni s-a lucrat din mers la forma in care vor fi puse textele pe net si au fost destule schimbari pina sa se ajunga la stilul utilizat in prezent. Pentru Revista presei, am scris un timp, ca titlu pentru aceasta pagina, numele casetelor (profil, la colt, reviste basarabene etc.). Insa pentru un cititor care cauta o anumita revista, casetele nu reprezentau un reper foarte bun, asa ca s-a ajuns la formula din prezent pentru care titlul este dat de periodicele prezentate. De asemenea, am ales pentru Rubrici o formula care sa ajute la identificarea rapida a acestora. Numele rubricii este scris cu majuscule, urmat de titlu si apoi de autor. Desigur, acestea sint doar citeva din modificarile aduse in timp, urmind ca in saptaminile care vin sa uniformizez toate numerele arhivate, iar acolo unde apar diferente de plasare a unor articole de un anumit tip, precum si diferente de formulare (in titluri de exemplu) sa aplic sablonul general.
Munca de arhivare a fost interesanta, atit prin activitatea in sine, cit si prin faptul ca am rasfoit volens nolens 150 de numere ale unei reviste care a reflectat numar de numar evenimentele din societatea romaneasca. A fost, deci, o calatorie in timp, am revazut chipuri care azi nu mai sint printre noi, am rememorat diferite evenimente (tirguri