Ce credeti ca ar trebui sa faca municipalitatea pentru cei fara adapost care ajung in spitale?
De la inceputul iernii, numarul pacientilor care au ajuns in spitale culesi de pe strada de ambulante a fost destul de mare. Acestia sunt oamenii care nu au unde locui, cei pe care societatea refuza sa ii vada si sa le mai dea o sansa. De cele mai multe ori, au ajuns la spital degerati de frig, iar unii au ramas infirmi pe viata. Medicii solicita ajutorul municipalitatii care insa ridica din umeri.
1. Smaranda Horeanu, profesor: "Indicat ar fi ca responsabilii de la Primarie sa le gaseasca un loc in care sa poata dormi macar pe timpul noptii. Nu pot sta afara atata vreme cat temperaturile sunt foarte scazute. Cred ca s-ar putea gasi bani pentru amenajarea macar a unei baraci care sa aiba numai aceasta destinatie".
2. Gavril Neculai, tehnician: "Celor fara adapost dar care sunt in putere, ar trebui sa li se asigure un loc de munca. Insa nu este suficienta doar rezolvarea acestui aspect. Acesti napastuiti au nevoie si de o camera in care sa locuiasca si sa-si intemeieze un camin".
3. Didona Ungureanu, medic: "Pentru cei tineri ar trebui sa se asigure un loc de munca, iar celor care nu mai pot lucra ar trebui sa le fie asigurat un adapost. Cunosc multe asemenea cazuri care ajung in spital".
4. Popescu C., medic: "Municipalitatea ieseana ar trebui sa se uite putin si la cei nevoiasi. Cred ca, daca ar da un loc de munca celui care mai este capabil, l-ar ajuta mult mai mult decat daca i-ar asigura pur si simplu un loc de dormit".
5. Costica Gologan: "Primaria are destui bani si ar putea sa-i stranga pe bietii oameni de pe strada si sa le gaseasca loc intr-un camin".
6. Matilda R., pensionar: "Ar trebui sa fie infiintat un camin in care sa fie cazati, fie macar si pentru perioada ier