Retete de iarna- Sa tina de foame si cald -Supa de broccoli cu branza. Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g broccoli, 2 cepe, 2 linguri unt, 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 200 g cascaval, sare, piper macinat, un praf de nucsoara, 1/2 pahar smantana, 3 linguri untdelemn fin, 2 fel...
Retete de iarna- Sa tina de foame si cald -Supa de broccoli cu branza
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g broccoli, 2 cepe, 2 linguri unt, 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 200 g cascaval, sare, piper macinat, un praf de nucsoara, 1/2 pahar smantana, 3 linguri untdelemn fin, 2 felii de paine prajita, patrunjel tocat.
Mod de preparare: Se desface broccoli in buchetele, se spala. Se curata ceapa si se toaca marunt. · Se caleste ceapa in untul incins pana ce devine sticloasa. Un sfert din broccoli se pune deoparte, iar restul se caleste impreuna cu ceapa si se stinge cu zeama de zarzavat. Se lasa sa fiarba incet, 20 de minute. ¸ Se rade cascavalul si se pune in supa, impreuna cu broccoli pus deoparte. Se mai lasa sa fiarba la foc mic 8 minute, apoi se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se incorporeaza smantana. Se presara cu crutoane taiate din painea prajita in untdelemnul incins si cu verdeata tocata. (Supa poate fi pasata prin mixer.)
Placinta vegetariana cu varza
Ingrediente (pentru 4 portii) - 1 pachet cu aluat de pizza (circa 250 g), 150 g ceapa, 30 g unt, piper, sare, 300 g varza acra tocata, 400 g smantana, 3 oua, 1/2 lingurita chimen, un praf de nucsoara.
Mod de preparare: Prelucrati aluatul conform indicatiilor de pe ambalaj. Intindeti-l cu sucitorul astfel incat sa iasa ceva mai mare decat o forma rotunda de copt (diametrul 26 cm). Intindeti-l apoi in forma unsa cu unt, ridicandu-i marginile in sus circa 4 cm. · Curatati cepele si tocati-le. Caliti-le in untul incins 5 minute. Adau