•Taximetristii pregatesc o noua forma de revolta •Soferii de taximetre acuza Primaria ca incurajeza pirateria
Cu toate ca in repetate randuri si-au manifestat nemultumirile, taximetristii sunt dispusi sa recurga la o noua forma de protest. De aceea, pe parcursul acestei saptamani, liderii ieseni ai sindicatelor din taximetrie vor organiza intalniri cu membrii organizatiilor si vor incerca sa stabileasca o strategie in acest sens . Pana acum nu s-au decis cum vor proceda, dar au fost luate in calcul doua variante, pe cat de disperate, pe atat de originale. Prima ar fi ca toti taximetristii autorizati sa nu iasa la strada timp de cateva zile, iar cea de-a doua consta in faptul ca toti cei autorizati sa ceara Primariei Iasi sa le fie anulate autorizatiile.
Prima alternativa este aproape imposibil de realizat, deoarece majoritatea taximetristilor afirma ca traiesc la limita existentei si au familii de intretinut, motiv pentru care nu isi pot permite sa renunte la desfasurarea activitatii, nici macar o perioada foarte scurta de timp. Liderii taximetristilor ieseni au incercat in nenumarate randuri sa comunice cu autoritatile, pentru a cere sa li se faca dreptate, dar de fiecare data usile le-au fost inchise, dupa cum spun acestia. Din declaratiile lor reiese ca autoritatile locale nu sunt interesate sa le acorde sprijin soferilor care sunt autorizati.
Primaria incurajeaza pirateria
In conditiile in care la Primarie au fost constituite 13 echipe de control, daca acestea si-ar face datoria, numarul soferilor fara autorizatii ar putea fi mult mai mic. "Acesti pirati ai taximetriei functioneaza nestingheriti, ocupand locurile de parcare ale celor autorizati", a declarat unul dintre liderii taximetristilor.
Dintr-un calcul realizat de reprezentantii taximetristilor, a rezultat ca, in prezent, in Iasi circula aproximativ