Politistii si pragul fonic
Vor avea prioritate masinile aflate deja intr-o intersectie cu sens giratoriu, fata de cele care vor sa intre in intersectie. Intr-o intersectie semaforizata, trecerea masinilor pe culoarea verde este interzisa atunci cind intersectia este prea aglomerata, pentru ca autoturismul sa o traverseze inainte de schimbarea culorii semaforului.
Cind pe autovehicul este montat un sistem antifurt sonor, acesta nu trebuie sa se declanseze la trecerea in imediata apropiere a altui vehicul; durata semnalului sonor nu trebuie sa fie mai mare de un minut, iar intensitatea sa nu depaseasca pragul fonic prevazut in reglementarile protectiei mediului (50 decibeli in timpul zilei si 25 noaptea). Cum vor masura politistii pragul fonic ramine de vazut.
Pasaje pentru pietoni
Regulamentul de aplicare a noului Cod Rutier mai prevede ca, in cazul efectuarii unor lucrari pe domeniul public, executantul este obligat sa realizeze amenajari rutiere care sa permita derularea in siguranta a circulatiei. Atunci cind acestea se fac pe trotuar, sa fie construite pasaje pentru pietoni, separate de partea carosabila si protejate corespunzator (art. 3, al. 3)
La intersectia unui drum public cu o cale ferata, administratorul caii ferate trebuie sa asigure planeitatea trecerii la nivel, iar impreuna cu cel al drumului public stabilesc si instaleaza mijloacele de semna-lizare a acesteia, cu acordul politiei (art. 4, al. 5)
Daca, in localitati, traseele autobuzelor trec peste calea ferata la acelasi nivel, in ambele parti inainte de trecere trebuie sa existe statii de oprire, la cel putin 50 m de aceasta (art. 6, al. 4)
A ramas valabila inclusiv prevederea care se refera la interdictia de a organiza mitinguri sau alte manifestari culturale ori sportive fara acordul politiei (art. 7)
Se interzice montarea pe mijloacele auto a