Bucatarie irlandezaColcannon. Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cartofi potriviti, 300 g varza alba taiata fidea, 60 g unt, 1/2 ceasca ceapa verde tocata, 2/3 ceasca lapte cald, piper macinat sau 1 lingura patrunjel verde tocat (pentru garnisit).. Mod de preparare: 1. Se curata cartofii de coaja, s...
Bucatarie irlandezaColcannon
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cartofi potriviti, 300 g varza alba taiata fidea, 60 g unt, 1/2 ceasca ceapa verde tocata, 2/3 ceasca lapte cald, piper macinat sau 1 lingura patrunjel verde tocat (pentru garnisit).
Mod de preparare: 1. Se curata cartofii de coaja, se taie in patru si se fierb 15 minute pana ce se-nmoaie. Se scurg de apa si se zdrobesc cu o furculita. 2. Se lasa varza taiata sa fiarba 10 minute in apa clocotita, se scoate din oala si se scurge. Intr-o tigaie mai mare se pune untul la incins, se adauga varza si ceapa verde si se lasa circa 1 minut sa se caleasca. 3. Se amesteca zarzavatul calit cu cartofii zdrobiti, se toarna peste ele laptele si se amesteca pana ce capata consistenta unei creme. Se condimenteaza colcannon-ul cu piper si sare, se picura deasupra putin unt topit si se serveste garnisit cu patrunjel verde tocat.
Tocanita de vacuta cu bere
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg carne de vita, 2-3 linguri ulei, 2 cepe mari tocate, 2 catei de usturoi presati, 1/4 ceasca faina, 1 ceasca zeama concentrata din carne de vita (Knorr+apa), 1 ceasca bere, 2 morcovi mari taiati felii, 2 foi de dafin, 1 crenguta cimbru, piper macinat, sare.
Mod de preparare: 1. Se curata carnea si se taie bucati de 1 cm. Intr-o tigaie se pune la incins jumatate din cantitatea de ulei si se caleste ceapa, pana ce se rumeneste. Se adauga usturoiul, se prajeste si el circa un minut, dupa care se scot si ceapa si usturoiul din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. 2. Ul