Fasolea otravita nu era inregistrata in acte
•Politistii au amendat societatea comerciala ieseana cu suma de 600 mii lei •In urma unui control de rutina, anchetatorii au aflat ca cele 200 de kilograme de fasole nu erau inregistrate in acte
Dupa reclamatia privitoare la furtul a 200 de kilograme de fasole tratata cu o subtanta foarte toxica, politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul IPJ Iasi au inceput cercetarile pentru a elucida conditiile in care a disparut cantitatea de fasole. Ceea ce au descoperit politistii la societatea comerciala din Dancu nu a fost pe placul conducerii. La controlul efectuat, anchetatorii au solicitat de la conducerea SC Selefer SA documentele ce au indreptatit conducerea sa trateze fasolea cu substante toxice cu inalt grad de toxicitate, acte care nu existau. Astfel, politistii au amendat conducerea unitatii cu suma de 600 mii lei pentru incalcarea legii 85/1995, pentru nerespectarea regimului substantelor toxice. "Societatea Selefer SA a fost sanctionata deoarece a utilizat substante toxice de grad I-II fara a fi autorizata in acest sens", a declarat comisarul sef Ioan Bodia, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi.
Fata morgana de la Selefer SA
Conducerea Selefer a reclamat in urma cu doua zile faptul ca din depozitul firmei a disparut cantitatea de 200 de kilograme de fasole, care fusese tratata cu Phostoxin, substanta foarte toxica. Oamenii legii au intrat in alerta maxima, deoarece aceeasi conducere a precizat ca fasolea disparuta poate avea efecte letale in cazul consumului. Specialistii au contrazis insa spusele directiunii de la Selefer SA. "Phostoxin-ul este o substanta toxica al carei efect se mentine doar 8 zile de la tratare. Dupa aceea, fasolea poate fi consumata fara nici un alt fel de efect advers", a mentionat Leonida Barbu.
Pe langa fapt