Specialistii de la American Institute for Cancer Research estimeaza ca peste 30% din toate cancerele sint legate de dieta. Organizatia Mondiala a Sanatatii, ?ntr-un raport epocal publicat la sfirsitul anilor ?80 si intitulat ?Dieta, nutritie si prevenirea bolilor cronice?, merge chiar mai departe si afirma ca intre
Medicii au ajuns la concluzia ca, din cauza E-urilor din alimente, numarul tumorilor maligne de intestin s-a triplat in ultimii zece ani
Specialistii de la American Institute for Cancer Research estimeaza ca peste 30% din toate cancerele sint legate de dieta. Organizatia Mondiala a Sanatatii, ?ntr-un raport epocal publicat la sfirsitul anilor ?80 si intitulat ?Dieta, nutritie si prevenirea bolilor cronice?, merge chiar mai departe si afirma ca intre 35 si 60 la suta din toate formele de cancer (si exista peste 100) sint legate de greseli in alimentatie.
In ultimii zece ani, numarul romanilor care sufera de cancer de intestin gros s-a triplat. Principalele cauze ale acestui val de imbolnaviri sint alimentatia bogata in E-uri si noxele din atmosfera. Pentru depistarea din timp a bolii, specialistii de la Spitalul Clinic ?Caritas? din Capitala si cei de la Institutul de Cercetare ?Victor Babes? au demarat o cercetare de ultima ora in chirurgia romaneasca. In fapt, studiul stiintific, realizat cu sprijin extern, prin programul VIASAN, analizeaza genetic atit bolnavii depistati deja cu cancer rectocolonic (de rect si de intestin gros), cit si rudele de gradul unu ale bolnavilor (parinti, copii, frati, surori) care au sanse extrem de ridicate sa sufere la un moment dat de aceeasi boala. Specialistii spun ca depistarea precoce a cancerelor va duce la o scadere semnificativa a numarului deceselor cauzate de aceasta afectiune. Detalii despre proiect ne-a oferit directorul Spitalului Clinic ?Caritas?, decan al Facultatii de Medicina