Bucatarie rapidaCartofi cu branza Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi, 6 cepe (300 g), 20 g unt topit, sare, piper, o lingurita chimen, o legatura patrunjel verde, 1 catel de usturoi, 250 g branza topita sau cascaval moale.. Mod de preparare: Se incinge cuptorul (inclusiv ta...
Bucatarie rapidaCartofi cu branza Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi, 6 cepe (300 g), 20 g unt topit, sare, piper, o lingurita chimen, o legatura patrunjel verde, 1 catel de usturoi, 250 g branza topita sau cascaval moale.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul (inclusiv tava pentru friptura) la 200C. Se spala cartofii, se curata si se taie felii groase. Cepele curatate se taie in doua. Se unge tava (incinsa) cu unt si se pun in ea cartofii si ceapa. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu chimen si se dau la cuptor. Se lasa sa se patrunda 30 de minute, intorcandu-i o singura data. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt, usturoiul curatat se zdrobeste sau se preseaza si se presara ambele peste cartofi. Se aseaza deasupra branza sau cascavalul taiat felii si se mai dau 10 minute la cuptor. Se servesc cu salata verde.
Mancarica de pui cu mirodenii Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g cartofi, 600 g morcovi, o ceapa, 500 g piept de pui (fil?), 2 linguri ulei, sare, piper, o lingurita curry, 1/2 lingurita scortisoara, o lingurita ierburi aromate, 400 ml zeama concentrata de pui, 1/2 legatura menta, 300 g iaurt slab (dietetic).
Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Morcovii spalati si curatati se taie felii, iar ceapa julien. Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati si se prajeste circa 3 minute in uleiul incins, se adauga sare, piper si curry si se scoate din tigaie. In locul ei, se pun la prajit cartofii, morcovii si ceapa, se sareaza, se pipereaza, se inc