Potrivit Legii administratiei publice locale, calitatea de primar este incompatibila cu functia de manager sau membru in consiliul de administratie al regiilor autonome sau de conducator al societatilor comerciale infiintate de consiliile locale sau judetene. Legea administratiei publice locale interzice consilierilor locali sa faca parte din consilii de administratie. Alesii au considerat insa ca aceste prevederi se aplica doar din 2004.
Inghesuiala in C.A. din Brasov
Numarul consilierilor brasoveni care si-au asigurat cite o indemnizatie in plus pe linga salariile pe care le primesc este foarte mare. Chiar daca, anul trecut, Adrian Nastase a atras atentia ca sint prea multi consilieri care fac parte din consilii de administratie, la Brasov cei mai multi dintre acestia sint membri PSD. Cei mai multi dintre consilierii locali se inghesuie in CA de la RIAL si CET Brasov. Din Consiliul de Administratie al RIAL Brasov fac parte consilierii Gheorghe Atomei, Lucian Ionescu, Ioan Bisca (toti PSD), Ladislau Hathazi (PNL) si Costel Petrisor Berlin (PRM).
Consiliul de Administratie de la SC CET Brasov SA este format din 15 membri, dintre care 12 sint consilieri locali. Consilierul Nicolae Dogar este presedinte al Consiliului de Administratie, organism care s-a aflat si in vara anului trecut in vizorul lui Nastase. Consiliul de Administratie al CET este format din consilierii locali Carol Zakarias (UDMR), Nedeczky Ladislau (UDMR), Nicolae Dogar (PSD), Ioan Sorici (PSD), Radu Miron (PSD), Florin Ghile Florea (PSD), Octavian Capitanu (PSD), Traian Birsasteanu (PER), Horia Salca (PNTCD), Ladislau Hathazi (PNL), Sorin Grigorescu (PNL), Costel Petrisor Berlin (PRM).
Senatorul PSD Ioan Cristoloveanu (foto) este chiar presedinte al Consiliului de Administratie al Roman SA, uzina brasoveana de autocamioane. Senatorul PSD a devenit presedinte al CA la R