Lumea intreaga se teme de un eventual razboi. Unii vor sa il cistige, altii se pregatesc sa nu-l piarda. Natiunile isi evalueaza potentialul ofensiv si defensiv. Guvernele si consiliile de aparare „fierb“ in eventualitatea unui tragic „...si daca?!“ Romanii privesc si ei cu ingrijorare spre pericolul unui conflict armat, atit de aproape de pozitia noastra geografica. Cu atit mai ingrijorati, cu cit, dupa zicala „la vremuri noi, arme noi“, de cind protectia civila a ramas „cenusareasa“ alocarilor bugetare, apararea populatiei este mai mult un concept decit o realitate. Nu vrem sa speriem pe nimeni si nici sa semanam panica in rindul oamenilor; dar e bine ca unele lucruri sa fie stiute. La timp.
DOLJ - Cit mai putina panica!
de Florentina ENACHE
In Craiova sint 72 de sirene care alerteaza populatia in caz de pericol. Au ramas de pe timpuri, amplasate pe blocuri, dar e putin probabil sa mai fie functionale. Cel putin... nu toate! Asta nu inseamna insa ca oamenii nu vor putea fi alertati in caz de pericol; municipalitatea a achizitionat anul trecut doua sirene electronice. In curind, una va fi montata pe un bloc mai inalt, in centrul orasului; cealalta-la fel. La anul vor mai fi cumparate citeva. In masura fondurilor!
Adapost antiatomic cu muraturi si acces restrictionat
Daca pe blocul in care locuiti vedeti un cerc negru in interiorul caruia se afla litera A, aflati ca nu este vreun simbol dubios sau opera vreunui iubitor de graffiti. Pur si simplu, cladirea are un adapost de protectie civila. Deci...e de bine! Faceti parte dintre craiovenii care stiu ce sa faca in caz de „Doamne fereste!“; mai ales ca nu sint multe astfel de adaposturi in municipiu: doar 173. Toate, cu o capacitate de circa 150 de persoane.Teoretic, adapostul de protectie civila are usi etanseizate, este prevazut cu energie electrica, are