•Administratia a decis: incepand de astazi, soarecii si gandacii nu mai sunt bineveniti in caminele Universitatii "Al. I. Cuza"
In caminele Universitatii "Al. I. Cuza" exista, pe langa studentii cazati in mod legal, si o serie de "musafiri" care nu inteleg sa respecte nici programul regulamentar de vizite si nici normele firesti ale convietuirii. O parte a acestora - cupluri care nu se sfiesc sa guste din savoarea convietuirii in prezenta celorlalti cazati - au fost deja luati in vizor de administratia caminelor, care a intreprins masuri drastice: controale inopinate, amenzi, avertismente, evacuari din camin etc. Cealalta parte difera de cei din prima categorie nu numai prin faptul ca nu sunt "musafirii" cuiva in mod special, ci si prin tipul daunelor produse, aspect, dimensiuni, specie s.a.m.d. Mai mult, impotriva acestora controalele inopinate si legitimarea n-ar duce la nici un rezultat!
Iata de ce, in saptamana 17-23 februarie, administratia caminelor Universitatii intreprinde campania de deratizare si dezinsectie. "Se va face dezinsectie si deratizare in toate cele 15 camine ale Universitatii. Suma corespunzatoare operatiunilor si substantelor necesare se ridica la circa 300 milioane lei", a precizat ec. Romulus Damaceanu, director al Directiei pentru Probleme Social-Studentesti a Universitatii.
Reamintim ca, in urma cu aproximativ o luna, conform declaratiilor unor studenti, administratia Campusului "Targusor Copou" a decis ca cea mai buna modalitate de combatere a rozatoarelor este... pisica. Unor studente cazate in caminul C1 din "Targusor", care au reclamat faptul ca in camera lor s-au aciuat cativa soareci, administratia le-a pus la dispozitie un motan cenusiu si gras. Pana la urma, reclamatia studentelor nu a fost solutionata de apaticul motan, ci tot prin mijloace chimice. Odata cu deratizarea/dezinsectia din aceasta sapta