In urma controalelor efectuate de catre inspectorii sanitar-veterinari in macelarii si unitati alimentare, s-a constatat ca majoritatea administratorilor nu respecta normele de igiena. Administratorii a sapte unitati, printre care si societatile comerciale Lumina, Prutus, Diana Tec si Eurolain, au primit sanctionare cu avertisment, iar in termen de zece zile trebuie sa remedieze deficientele. De exemplu, in macelaria Eurolain, ustensilele si utilajele nu sunt sterilizate si nu exista substante dezinfectante. Tot aici, marca de sanatate care este pusa pe carcasa de carne nu poate fi citita. Desi la SC Prutus SRL exista un sterilizator, acesta nu este in stare de functionare si muncitorii nu au echipament de protectie. "Administratorii unitatilor verificate au primit doar sanctiune cu avertisment, urmand ca in scurt timp sa remedieze deficientele. In macelarii nu sunt sterilizate utilajele si ustensilele si nu exista substante dezinfectante. Angajatii nu au echipament de protectie, iar acolo unde exista, acesta este insuficient. La SC Lumina SRL, unde functioneaza o pescarie si o macelarie, intrarea la toaleta se face direct din sala de transare a carnii", a declarat dr. Neculai Trinca, seful Politiei Sanitar-Veterinare. (M.O.)
In urma controalelor efectuate de catre inspectorii sanitar-veterinari in macelarii si unitati alimentare, s-a constatat ca majoritatea administratorilor nu respecta normele de igiena. Administratorii a sapte unitati, printre care si societatile comerciale Lumina, Prutus, Diana Tec si Eurolain, au primit sanctionare cu avertisment, iar in termen de zece zile trebuie sa remedieze deficientele. De exemplu, in macelaria Eurolain, ustensilele si utilajele nu sunt sterilizate si nu exista substante dezinfectante. Tot aici, marca de sanatate care este pusa pe carcasa de carne nu poate fi citita. Desi la SC Prutus SRL exista un sterilizator