• Localitatea Baia de Fier se intinde pe o suprafata de 12.000 de hectare si este impartita in doar doua sate: Baia de Fier si Cernadia. Cei 5.000 de locuitori situeaza comuna printre cele mai mari din judet. In Baia de Fier nu a existat niciodata colectivizare. Retrocedarea padurilor persoanelor fizice s-a finalizat in totalitate, iar primaria mai are de retrocedat doar doua obsti de cite 1.200 si 600 de hectare, unde figureaza in total 600 de proprietari. Chiar daca si-au primit padurile, oamenii nu se grabesc sa taie lemnul.
• Primarul din Baia de Fier, Constantin Mihutescu, spune ca multi dintre localnici sint interesati de racordarea la alimentarea cu gaze pentru ca incalzirea cu lemne li se pare prea scumpa. Alimentarea cu gaze a comunei este insa in faza de proiect de fezabilitate. Mult mai avansate sint lucrarile la alimentarea cu apa, 97% din reteaua de distributie fiind finalizata. In ceea ce priveste reparatiile drumurilor, autoritatile locale au reusit sa modernizeze patru kilometri din DJ 665, pe baza unui proiect SAPARD.
• La Baia de Fier exista si o mina unde este exploatat si preparat grafitul. Localnicii sint foarte mindri de existenta acestei exploatari si spun ca grafitul de aici este considerat zacamint strategic. Specialistii care au vizitat exploatarea au declarat ca se estimeaza ca resursele vor ajunge citeva sute de ani de acum inainte. 80 dintre locuitorii comunei sint angajati la aceasta mina.
• Localitatea gorjeana are relatii de parteneriat cu provincia Vendee din Franta, iar turismul este capitolul la care se colaboreaza cel mai bine. Mai multe grupuri de cite 15-20 de turisti francezi au venit in Baia de Fier, fiind cazati nu in hotel sau cabane, ci in gospodariile oamenilor, contra sumei de 15 euro pe zi, pentru fiecare persoana. Autoritatile locale spun ca turistii au fost incintati de modul in