Bucatarie rapidaMere umplute cu branza si fructe uscate Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 mere, 1 lamaie, 100 g branza (Roquefort, Regina Blue sau burduf), 10 samburi nuca, 30 g alune, 30 g migdale, o lingura stafide, 50 ml coniac.. Mod de preparare: - Prajiti putin migdalele si alunele intr-o tiga...
Bucatarie rapidaMere umplute cu branza si fructe uscate Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 mere, 1 lamaie, 100 g branza (Roquefort, Regina Blue sau burduf), 10 samburi nuca, 30 g alune, 30 g migdale, o lingura stafide, 50 ml coniac.
Mod de preparare: - Prajiti putin migdalele si alunele intr-o tigaie antiadeziva, fara sa adaugati grasime si cand incep sa-si schimbe culoarea, rasturnati-le pe o farfurie, lasati-le sa se raceasca si zdrobiti-le - nu prea marunt - impreuna cu samburii de nuca. - Luati 4 mere si stergeti-le bine cu un stergar de bucatarie, ca sa luceasca frumos. Taiati-le capacelele si indepartati din interior partea lemnoasa si semintele. - Scobiti apoi miezul cu ajutorul unei lingurite pana ce grosimea ramane de jur imprejur de 1,5 cm (aveti grija sa nu gauriti coaja). - Badijonati-le pe dinauntru cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca, si procedati la fel si cu interiorul capacelelor. - Curatati de coaja cel de-al cincilea mar, taiati-l in patru, indepartati semintele si partea lemnoasa si dati sferturile pe razatoare, impreuna cu miezul scobit din celelalte 4 mere. - Amestecati intr-un bol branza cu miezul de mere ras, zdrobiti-le cu furculita si incorporati apoi nuca, migdalele, alunele, stafidele si coniacul. - Umpleti merele cu amestecul astfel obtinut, puneti la loc capacelele, asezati merele umplute intr-un vas mai adanc, inveliti vasul cu o folie de plastic si tineti-l doua ore la frigider. - Serviti merele reci, fiecare pe cate-o farfurioara.
Consom de pasare cu taietei Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pu