Chiar azi, cind are misiunea sa prezinte in parlament rapoartele SRI (restante) din anii 2000 si 2001, directorul RaduTimofte lanseaza, oficial, pe site-ul SRI de pe Internet, ?Armagedonul interceptarilor?, un amplu material documentar intitulat ?Protectia impotriva interceptarilor ilegale a comunicatiilor?. Oficial, materialul face parte din proiectul ?Educatie si Securitate?.
Autoritatile, acuzate de serviciul lui Radu Timofte ca sint prea blinde cu firmele care folosesc aparatura de ascultare
Chiar azi, cind are misiunea sa prezinte in parlament rapoartele SRI (restante) din anii 2000 si 2001, directorul? RaduTimofte lanseaza, oficial, pe site-ul SRI de pe Internet, ?Armagedonul interceptarilor?, un amplu material documentar intitulat ?Protectia impotriva interceptarilor ilegale a comunicatiilor?. Oficial, materialul face parte din proiectul ?Educatie si Securitate?. Neoficial insa, materialul vrea sa raspunda, in primul rind, societatii civile (fundatii si asociatii, in frunte cu APADOR-CH, scriitori, analisti politici si jurnalisti) care acuza ca telefoanele sint ascultate si viata privata este ?violata? cu incalcarea flagranta a legilor si Constitutiei. In al doilea rind, SRI vrea sa raspunda politicienilor si oamenilor de afaceri care sustin ca sint ascultati si supravegheati, asa cum, recent, ?Evenimentul zilei? a aratat intr-un amplu reportaj-ancheta. In al treilea rind, Radu Timofte vrea sa sugereze ca are situatia sub control si stie cine si cum asculta ilegal telefoanele. Cu toate acestea, SRI dezamageste prin faptul ca, desi bun teoretician, dupa cite se va vedea prinde doar ?spioni de mina a doua?.
SRI sustine ca prevederile legislative actuale privind interceptarile ilegale pot fi interpretate diferit, iar organele de cercetare penala sau instantele? judecatoresti au adoptat ?solutii contradictorii? pentru cazurile ses