Mancaruri cu portocaleSalata de portocale si sfecla rosie Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 sfecle coapte (sau fierte), 2 portocale, 4 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 2 linguri otet, 1 lingurita seminte de chimen, 1 lingurita boia, 1 varf de cutit praf de chili, sare, piper.. Mod de preparare: -...
Mancaruri cu portocaleSalata de portocale si sfecla rosie Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 sfecle coapte (sau fierte), 2 portocale, 4 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 2 linguri otet, 1 lingurita seminte de chimen, 1 lingurita boia, 1 varf de cutit praf de chili, sare, piper.
Mod de preparare: - Curatati sfeclele, taiati-le felii subtiri si asezati-le pe un platou sau pe farfuriile in care serviti salata. - Curatati portocalele si desfaceti-le in bucati. - Puneti pe foc mic, intr-o craticioara, uleiul, cateii de usturoi (necuratati), chimenul, boiaua si praful de chili si lasati-le sa se incinga, dupa care adaugati sare si piper. - Turnati apoi otetul si cand s-a incalzit si el, varsati sosul astfel preparat peste feliile de sfecla. - Asezati deasupra bucatile de portocala si serviti salata imediat.
Pui cu portocale Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui mare, 6 portocale, 1 crenguta rozmarin, 1 cub concentrat de pasare (Knorr), 500 ml coniac, 20 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: - Incingeti cuptorul la 180C. - Sarati si piperati puiul pe dinauntru si introduceti crenguta de rozmarin, puneti-l intr-o cratita, presarati peste el bucatele de unt, dati-l la cuptor si lasati-l sa se patrunda circa 30 de minute. - Intre timp, spalati doua portocale si decupati cu un cutit ascutit fasii lungi de coaja, pe care le taiati bastonase subtiri. Tineti-le doua minute in apa clocotita si lasati-le sa se scurga. - Curatati complet cele doua portocale plus inca doua, desfaceti-le in bucati si puneti-le deoparte. - Stoarceti cele doua portoc