Conditii stricte pentru cei din domeniul alimentatiei publice
Pina la sfirsitul anului, toti cei care lucreaza in comert (in sectorul alimentar) sau alimentatie publica trebuie sa fie absolventii unor cursuri de specialitate pentru a-si putea pastra posturile, potrivit normelor metodologice privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, aprobate recent de guvern. Ei trebuie fie sa fi absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare sau de alimentatie publica, fie sa aiba cel putin doi ani de experienta profesionala si sa fi absolvit un curs de notiuni fundamentale de igiena. Aceste prevederi se aplica pentru: sef de magazin, vinzator produse alimentare, vinzatori ambulanti si asimilati, vinzatori la domiciliul clientului sau la comanda prin telefon, macelar, sef de unitate de alimentatie publica, sef de sala, ospatar, barman, barman-ospatar, bucatar, carmangier, cofetar, patiser, cofetar-patiser, sef depozit si gestionar in comertul cu ridicata. (G.P.)
Conditii stricte pentru cei din domeniul alimentatiei publice
Pina la sfirsitul anului, toti cei care lucreaza in comert (in sectorul alimentar) sau alimentatie publica trebuie sa fie absolventii unor cursuri de specialitate pentru a-si putea pastra posturile, potrivit normelor metodologice privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, aprobate recent de guvern. Ei trebuie fie sa fi absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare sau de alimentatie publica, fie sa aiba cel putin doi ani de experienta profesionala si sa fi absolvit un curs de notiuni fundamentale de igiena. Aceste prevederi se aplica pentru: sef de magazin, vinzator produse alimentare, vinzatori ambulanti si asimilati, vinzatori la domiciliul clientului sau la comanda prin telefon, macelar, sef de unitate de alimentatie publi