Desi s-a simtit lezat de expresie, prefectul - parte vatamata - nu stie ce-i aia „piele lunga“
Nimerindu-se unul in preajma celuilalt, cu prilejul inaugurarii lucrarilor la centrala hidroenergetica Izlaz, ministrul justitiei si prefectul de Olt au comentat, fiecare pe limba sa, cazul lui Dan Balasescu, ziaristul de la Gazeta de Sud, condamnat politic de judecatorii slatineni. Dan Balasescu a fost tirit prin procese de Marin Diaconescu, prefectul Oltului, pentru ca a scris altfel decit laudativ despre activitatea reprezentantului guvernului in teritoriu. Pe linga condamnarea ziaristului, in semn de deplina supunere, judecatorii Silviu Oancea si Gheorghe Matei i-au acordat prefectului despagubiri de 600 de milioane de lei, desi acesta ceruse numai o suta de milioane.
Rodica Stanoiu a parut interesata ca situatia lui Dan Balasescu sa nu ramina aceasta, admitind posibilitatea unui recurs in anulare.
„Noi monitorizam toate procesele in care sint implicati ziaristi. Am primit un raport al presedintelui Curtii de Apel Craiova si analizam posibilitatea promovarii unui recurs in anulare, dar asta se va intimpla doar dupa ce vor fi redactate toate hotaririle legate de cauza. Eu oricum incerc sa reduc numarul ziaristilor condamnati“, a spus Rodica Stanoiu.
In schimb, prefectul Diaconescu are orgoliul pe deplin satisfacut de promptitudinea judecatorilor din judetul pe care il reprezinta, dar se dovedeste in continuare incapabil sa distinga intre viata privata si activitatea sa publica.
„Subiectul Dan Balasescu nu ma intereseaza“, a spus prefectul, adaugind ca „in prezent exista o hotarire judecatoreasca prin care mi se da dreptate. N-am nevoie de banii lui, dar vreau sa se inteleaga ca nu se poate ca un individ sa-si bage cizmele in sufletul oamenilor (adica in felul in care reprezentantul guvernului intervine intr-un conflict de munca - n.