Feluri de post, cu ciuperciBatoane umplute cu ciuperci Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 batoane, 300 g ciuperci, 2-3 cartofi marisori, 5 catei de usturoi, o legaturica de marar, 60 g margarina, condimente la alegere (cimbru, busuioc, rozmarin), sare.. Mod de preparare: Spala ciupercile, fierbe-le...
Feluri de post, cu ciuperciBatoane umplute cu ciuperci Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 batoane, 300 g ciuperci, 2-3 cartofi marisori, 5 catei de usturoi, o legaturica de marar, 60 g margarina, condimente la alegere (cimbru, busuioc, rozmarin), sare.
Mod de preparare: Spala ciupercile, fierbe-le bine in apa cu sare, strecoara-le si toaca-le marunt. Fierbe cartofii si paseaza-i ca pentru piure. Curata si zdrobeste usturoiul. Taie batoanele in bucati de cate 5-6 cm lungime, scoate-le miezul, inmoaie-l usor in apa si stoarce-l bine. Pune toate ingredientele intr-un vas adanc si freaca zdravan ori trece compozitia prin mixer. Umple batonasele - avand grija ca umplutura sa nu depaseasca marginile lor - si aseaza-le intr-o tava. Inainte cu 15 minute de-a le servi, da-le la cuptor.
Bors oltenesc cu ciuperci Ingrediente (pentru 4 persoane): 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Curata zarzavatul si ceapa si pune-le la fiert cu apa si sare. Spala bine ciupercile si taie-le feliute. Cand zarzavatul a fiert, scoate-l cu spumiera si pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, adauga ciupercile si lasa-le sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, toarna borsul clocotit. Lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, stinge focul, adauga leusteanul si patrunjelul si lasa oala acoperita pana la ora mesei. Daca vrei ca borsul sa fie mai