Temindu-se pesemne de un contraatac irakian asupra aliatilor Americii, se pare ca Vasile Bulucea a inceput sa viseze tot mai urit si, la sedinta de partid din 22 martie, i-a ridicat prefectului chestiunea adaposturilor antiaeriene din Banie. Mondea s-a abtinut sa pufneasca in ris si i-a amintit venerabilului coleg ca adaposturile de protectie civila se afla in grija primarilor. Drept care, la solicitarea prefectului, Inspectoratul Judetean de Protectie Civila a emis un ordin ca pina la 31 martie, toti primarii din Dolj, in frunte cu Vasile Bulucea, sa verifice toate adaposturile comune si individuale si sa raporteze situatia. Iar situatia e destul de trista: doar 31% dintre craioveni ar avea loc sa-si fereasca pielea de bombardamentele din cosmarurile lui Bulucea. 31%, adica in jur de 100.000 de oameni, dar asta daca subteranele in cauza nu ar fi devenit cu timpul boxe pentru muraturi.
Adresa trimisa de Inspectoratul Judetean de Protectie Civila cere ca, pina cel tirziu astazi, municipalitatea sa transmita urgent acestei institutii situatia tuturor adaposturilor de protectie civila din Craiova.
In plus, inspectoratul trebuie sa fie informat din timp si in legatura cu adaposturile de protectie civila neterminate, care au nevoie de fonduri de la bugetul local. In caz de mobilizare, pe amplasamente stabilite in prealabil, tot de catre primarie, se vor construi 90 de adaposturi din beton armat cu capacitatea de cite 150 de persoane si alte 36 din material lemnos de cite 50 de locuri. De asemenea, in raportul primariei mai trebuie mentionate cladirile la care se vor amenaja adaposturi simple in subsoluri.
„Loc de-ntors“, nici pentru o treime dintre craioveni
Situatia in ceea ce priveste numarul si dotarea adaposturilor de aparare civila din oras nu este deloc imbucuratoare. Din datele existente la Inspectoratul de Protectie Civila d