Cita vina are pustiul si ce raspundere are familia? Renegarea micului ?criminal? este cea mai buna solutie? Iata intrebarile la care au incercat sa raspunda sute de cititori.
Unii bunici povestesc cum rupeau frunze sau chinuiau pisici cind erau mici, iar apoi ?s-au mintuit? de cele rele, cu o buna educatie religioasa, in familie. Marea majoritate a cititorilor invinuiesc familia, mai exact pe tatal copilului, rareori pe mama acestuia. Sint si voci care condamna refuzul calugarilor de la manastire de a-l primi pe micul criminal si a-l ajuta sa se mintuiasca.
Asa cum sint oameni care apreciaza ca, in proportie de 99 la suta, vina este doar a ucigasului. Miile de cititori si comentatori ai anchetei nostre felicita ziarul pentru ca a provocat aceasta dezbatere si ne indeamna sa ajutam, prin continuarea anchetei, la redarea copilului familiei si societatii. Victima si criminal in acelasi timp, dupa un periplu prin fata politistilor, procurorilor, me-dicilor psihiatri, preotilor si calugarilor, criminalul din Alexandria a ajuns din nou la scoala, printre colegii lui.
Din nefericire insa, pentru scurt timp, intrucit parintii celorlalti copii s-au opus categoric. Sfisiati de drama interioara si de scandalul din jur, parintii au preferat sa-l duca pe F.C. undeva departe, intr-un ospiciu.
Procurorii spun ca, in afara acestei variante, ar mai fi existat posibilitatea internarii intr-un centru de reeducare a micilor delincventi. Procurorii sint de parere ca parintii nu ar putea raspunde decit din punct de vedere civil, daca primaria i-ar da in judecata. In tot acest timp, mama copilului are unele mustrari de constiinta gindindu-se ca, ?la Voila, la azilul de nebuni, copilul n-ar mai putea sa urmeze liceul de informatica?. (Christian Levant)
Dupa ce si-a omorit sora de 9 ani, F.C.G. a trait o adevarata drama. Viata i-a devenit un infe