Post cu legumeBroccoli cu ceapa la tigaie Ingrediente (pentru o persoana): 250 g broccoli, 1 ceapa potrivita, 4 lingurite ulei de floarea soarelui, 2 lingurite sos de soia, 3 lingurite sos de chili (dulce).. Mod de preparare: Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se zvanta. Ceapa curatata se...
Post cu legumeBroccoli cu ceapa la tigaie Ingrediente (pentru o persoana): 250 g broccoli, 1 ceapa potrivita, 4 lingurite ulei de floarea soarelui, 2 lingurite sos de soia, 3 lingurite sos de chili (dulce).
Mod de preparare: Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se zvanta. Ceapa curatata se taie in opt. Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mica si se prajesc in el, 2-3 minute, ceapa si buchetele de broccoli. Se adauga cele doua sosuri, se amesteca si se serveste fierbinte, garnisit cu verdeata tocata marunt.
Broccoli cu margarina si mustar Ingrediente (pentru o persoana): 250 g broccoli, 60 g margarina, 2 lingurite mustar de Dijon (iute), piper macinat.
Mod de preparare: Se rup buchetelele de broccoli (mijlocii) si se fierb - al dente - in aburi. Se prepara o pasta din unt, mustar si piper (amestecate bine) si se serveste cu buchetelele de broccoli fierbinti.
Broccoli cu ciuperci Ingrediente (pentru o persoana): 250 g broccoli, 30 g margarina, 1 catel de usturoi, 4 ciuperci taiate.
Mod de preparare: Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se zvanta. Se incinge untul si se prajeste usturoiul zdrobit sau presat. Se adauga ciupercile si se calesc 4 minute la foc potrivit, pana ce se inmoaie. Se scot din tigaie, se pun in locul lor buchetelele de broccoli si se prajesc si ele 3-4 minute. Se pun ciupercile inapoi in tigaie, se amesteca cu broccoli si se servesc fierbinti.
Placinte de legume cu sos de rosii Ingrediente (pentru 12 bucati): 2 cartofi mijlocii curatati, 1 morcov curatat, 2