Preturile alimentelor continuandu-si incredibilul dezmat, ne pazim frigiderul, asa cum strabunicile noastre isi pazeau trusoul si floarea fecioriei.
In alte lumi, seifuri ferecate indescifrabil tainuiesc bijuterii orbitoare si tablouri de Van Gogh. In lumea noastra, aceleasi seifuri ascund in bezna tocanite aromitoare si cotlete de... Van Pork.
Este normal ca fiecare proprietar de alimente sa tremure ca frunza pentru securitatea averii sale comestibile, caci foamea e talharul care nu se scumpeste la tertipuri.
Desigur, frica pazeste fructele din livada. De aceea, in vederea preintampinarii unor catastrofe, detinatorii de alimente sunt rugati sa respecte cu strictete urmatoarele reguli:
- dupa ora 21.00, sa nu se aventureze in cartierele rau famate, avand asupra lor sorici, caltabos, cascaval si alte valori de patrimoniu;
- in cursul zilei, lingourile de salam, parizer si pastrama se vor transporta cu automobile blindate, in genti cu cifru si fund dublu, daca nu se poate triplu;
- cei ce poarta sunca de Praga, fileuri de salau, branza Camembert ori alte giuvaieruri se vor deplasa in formatie, incadrati de badigarzi, pentru a se apara corespunzator de atacurile teroristilor atatati de crampe stomacale;
- marii proprietari de alimente vor exersa metode de autoaparare individuala, sub indrumarea celor mai iscusiti instructori de karate, jiu-jitsu si tranta moldoveneasca, importati din Japonia, Ferentari si Pacuret.
Scuzati-mi lipsa de modestie, dar fac si eu parte dintre cei alesi. Prin testament, am primit o nepretuita conserva de peste. Deoarece nu am incredere in nimeni (nu-mi permit acest lux!), am ingropat comoara la loc sigur, in fundul Gradinii Botanice.
Foarte des, o dezgrop, o sorb din priviri si nari, o agit putin pentru a-i savura muzica uleiului din interior, dupa care o ingrop la l