Dulciuri pentru PastiBudinca cu sos Mokka Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 cesti faina, 1 1/2 lingurita praf de copt, 1/4 ceasca cacao pudra, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 150 g unt, 3/4 ceasca zahar tos fin, 100 g ciocolata amaruie taiata bucatele, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 oua batute...
Dulciuri pentru PastiBudinca cu sos Mokka Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 cesti faina, 1 1/2 lingurita praf de copt, 1/4 ceasca cacao pudra, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 150 g unt, 3/4 ceasca zahar tos fin, 100 g ciocolata amaruie taiata bucatele, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 oua batute usor, 3/4 ceasca zer. Pentru sosul Mokka: 50 g unt, 150 g ciocolata amaruie taiata marunt, 1 1/2 ceasca frisca nebatuta, 1 lingura nes, 2 linguri lichior de ciocolata.
Mod de preparare: Se unge o forma rotunda de budinca (de 2 l) cu ulei sau cu unt topit si se tapeteaza (numai fundul) cu hartie pentru copt, care se unge si ea. Se ia o folie mare de aluminiu, se unge, peste ea se intinde o coala de hartie pentru copt, se unge si ea si se pun, asa lipite, deoparte. Faina, praful de cacao, praful de copt si bicarbonatul se cern intr-un castron mare si la mijloc se face o gropita, in care se toarna untul, zaharul, ciocolata si esenta de vanilie puse in prealabil pe foc si lasate sa se topeasca si sa se omogenizeze. Se incorporeaza apoi si ouale batute si zerul si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se toarna compozitia in forma, se intind peste ea cele doua folii lipite cu partea unsa in jos, se acopera forma - in loc de capac etans, cu un servet de bucatarie impaturit - si se leaga de jur imprejur, pe sub buza formei, cu o sforicica. Se aseaza forma intr-o cratita mare umpluta pe jumatate cu apa fierbinte, se pune pe foc si se fierbe budinca pe baie de apa circa o ora si un sfert, adaugand cate putina apa fierbinte, atunci cand incepe sa se evapore. Se rast