Verificari inainte de Pasti
Acestea trebuie sa fie stantate cu data ouatului Intrucat unul dintre cele mai cautate produse inainte de Paste il reprezinta ouale, inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor au initiat o ampla campanie de verificare a magazinelor care comercializeaza oua. De altfel, foarte multe dintre reclamatiile primite de obicei la sediul OPC au ca subiect proasta calitate a oualor. Din acest motiv, cumparatorii trebuie sa stie care sunt conditiile in care ouale pot fi comercializate. Depozitarea oualor in cofraje sau in lazi trebuie facuta in spatii racoroase, fara miros strain, la o temperatura de maxim 4 grade Celsius, ferite de soare sau de alte surse de caldura. Vanzarea in unitatile de desfacere este obligatoriu sa fie facuta in raioane separate sau in raioane cu produse preambalate. Conform declaratiilor lui Eugen Voineagu, directorul OPC, este interzisa vanzarea oualor la raionul de preparate din carne ori la cel de produse din lapte sau la raioanele de produse alimentare neambalate, care se consuma ca atare, fara a mai fi supuse unui proces termic. Ouale apte consumului uman trebuie sa aiba coaja intreaga, fara fisuri. La spargerea oului, albusul trebuie sa fie de consistenta densa, transparent, iar galbenusul, semiglobulos, usor aplatizat si bine delimitat de albus. In plus, toate ouale trebuie sa fie stantate individual cu data ouatului, pentru a se vedea ca termenul de valabilitate nu a fost depasit. Comentarii (0) Scrie comentariu (va rugam aveti rabdare pana acesta va fi moderat)
Nume
Comentariumicsoreaza | mareste
Am citit si accept Regulile pentru postarea comentariilor.
Adauga comentariu
Va rugam activati JavaScript pentru a posta un comentariu
Verificari inainte de Pasti
Acestea trebuie sa fie stantate cu data ouatului Intrucat unul dintre cele mai cautate