Puscasii marini americani din Irak vineaza gazele cu pietre si chiar le impusca pentru a evita sa mai manince conservele si mincarea gata preparata a armatei, informeaza Ananova.
Soldatii din baza militara de linga Tikrit spun ca este o placere sa manince carnea neobisnuita a animalului preferat de Saddam Hussein in timpul partidelor de vinatoare. Puscasii din cadrul Detasamentului 271 se aventureaza in padure si vineaza animalele, apoi le aduc in baza, unde se gatesc.
„Sint delicioase. Nu inteleg de ce am mincat timp de doua luni hrana din conserve“, a spus bucatarul Joshua Wicksell, in virsta de 26 de ani.
Fiecare patrula se limiteaza sa omoare doar o singura gazela pe zi pentru a nu distruge turma. Soldatilor le-a fost permisa folosirea pistoalelor de 9 mm, dupa ce initial le era interzis sa foloseasca armele de foc in padure.
„La inceput am vinat gazelel cu pietre, ca-n epoca de piatra, pentru ca armele de foc produc prea mult zgomot si sperie vinatul. Le jupuiam, le taiam si le caram precum barabarii, pe umeri“, a spus Wicksell.
Pentru prepararea carnii se facea tot primitive: focul se facea direct pe pamint si deasupra se punea un radiator de camion, pe post de gratar. Bucatarul Wicksell punea mirodeniile: sare, piper, zahar si alte plante aromatice. Militarii stropeau carnea cu suc de portocale, care-i dadea o aroma speciala.
„La inceput mi-a fost teama sa gatesc astfel de hrana, dar gazelele sint niste animale care se hranesc cu iarba si porumb“, a spus caporalul Wicksell. Puscasii marini americani din Irak vineaza gazele cu pietre si chiar le impusca pentru a evita sa mai manince conservele si mincarea gata preparata a armatei, informeaza Ananova.
Soldatii din baza militara de linga Tikrit spun ca este o placere sa manince carnea neobisnuita a animalului preferat de Saddam Hussein in timpul partidelor de vinat