Mancaruri de PastiTarta cu spanac si mozarella Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat fraged (de tarta), 500 g spanac congelat (intreg), 75 g seminte de pin, 75 g stafide, 250 g mozarella (sau telemea moale de vaca), 2 oua, 200 ml smantana groasa, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper....
Mancaruri de PastiTarta cu spanac si mozarella Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat fraged (de tarta), 500 g spanac congelat (intreg), 75 g seminte de pin, 75 g stafide, 250 g mozarella (sau telemea moale de vaca), 2 oua, 200 ml smantana groasa, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper.
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C, imbracati forma de tarta cu aluat si intepati aluatul cu o furculita (pe fundul formei). Puneti spanacul intr-o cratita pe foc mic, sa se dezghete. Intre timp, prajiti cateva minute semintele de pin - fara grasime - si lasati-le sa se raceasca pe hartie absorbanta. Taiati branza lamele, stoarceti spanacul cat mai bine intre palme si tocati-l, mai mare, cu un cutit si puneti-l intr-un castron, impreuna cu stafidele si cu jumatate din cantitatea de smantana. Adaugati sare, piper si nucsoara rasa si amestecati-le bine. Intindeti spanacul peste aluatul din tava, asezati deasupra lamelele de branza si turnati peste ele ouale batute cu smantana ramasa. Dati tarta la cuptor, lasati-o sa se coaca 30 de minute si serviti-o calda, dupa ce ati presarat peste ea semintele de pin.
Salata verde cu ansoa Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g salata verde (sau chinezeasca), 125 g rosii mici, 2 cepe verzi, 100 g fileuri de ansoa in ulei, 1/2 legatura patrunjel verde, 1/2 legatura coriandru, 2 linguri capere, 1 lingura zahar, sare, piper macinat. Pentru sos: 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita miere, sare, piper.
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 100C, ta