Dafinul si piperul stimuleaza digestia
? In special cei care au tinut post sever trebuie sa fie foarte atenti si sa nu manince dintr-o data foarte mult. Deoarece carnea de miel este mai greu de digerat decit alte tipuri de carne, dupa perioada de post trebuie sa treceti gradat la consumul de mincaruri ?grele?
? ?Cind vopsiti ouale, folositi numai vopsele alimentare, nu textile sau tipografice, deoarece prin porii oualor vopseaua ajunge si la albus si astfel va puteti intoxica organismul cu plumbul din vopsea?, explica dr. Mencinicopschi
? Cind cumparati carnea din locuri controlate sanitar-veterinar, aveti grija ca aceasta sa aiba o culoare deschisa si un miros usor amoniacal. Specialistii in medicina sanitar-veterinara recomanda chiar sa se evite consumul splinei si creierului animalelor pentru ca exista riscul transmiterii unei boli grave. La inceputul mesei, prof. Mencinicopschi recomanda sa ne ?pregatim? sucurile gastrice cu o salata facuta din fructe sau legume
? De asemenea, specialistul recomanda ca ?inainte de masa sau in timpul mesei sa nu consumati prea multe lichide pentru ca dilueaza sucurile gastrice?
? Continuati masa cu un ou, putina friptura, la care adaugati putin vin sau tarie de calitate (un lichior amar sau un coniac)
? Regula de aur pe care trebuie sa o respectati este putin si des - ?dupa fiecare repriza de mincare trebuie sa simtiti ca va mai este putin foame?
? Carnea de miel pe care o mincati trebuie condimentata cu piper, dafin de calitate (si acestea imbunatatesc digestia) si nu trebuie sa fie nici arsa, nici cruda. Cu cit se carbonizeaza (frige) mai mult, cu atit carnea este mai indigesta.
Salata de papadie dreneaza bila
? Salatele pe care le puneti alaturi de friptura este bine sa fie preparate din frunze de papadie (ajuta la drenarea bilei), de salata verde sau de andiv