Bucatarie frantuzeascaTerina de legume cu oua Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 600 g legume congelate (morcovi+mazare+fasole verde taiata bucatele etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat.. Mod de preparare: Fierbeti in ab...
Bucatarie frantuzeascaTerina de legume cu oua Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 600 g legume congelate (morcovi+mazare+fasole verde taiata bucatele etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
Supa-crema de mazare cu menta Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cuburi concentrat de pasare (Knorr), 125 g costita afumata taiata bucatele, 150 ml smantana subtire, 1 lingura ulei de dovleac, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 10 frunze de menta, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Dizolvati cuburile Knorr in 500 ml de apa clocotita si puneti mazarea sa fiarba incet, la foc mic, circa 20 de m