Barbatii din Roman, VIP-urile locale, spun ca, la un anumit interval de timp sau chiar in mod frecvent, isi pun sortul de git si intra in bucatarie. Unii dintre ei se declara bucatari adevarati, iar altii sustin ca, pentru ei, si a praji un ou este lucru mare. De asemenea, i-am intrebat daca merg la cumparaturi si daca au habar cit costa o legatura de patrunjel sau un kilogram de cartofi. Si aici, raspunsurile au fost diverse. Vasile Mocanu, directorul BancPost Roman, ne-a declarat ca, la capitolul bucatarie, nu sta prea bine. Nu a fost pus in situatia de a pregati mincaruri sofisticate, dar, la o graba mare, a fost nevoit sa-si puna sortul de git si sa faca ceva de mincare. "Timpul meu liber este extrem de limitat si, daca mi-as propune sa ma dedic si acestei activitati, nu stiu cit as reusi. Atunci cind ma pricep la un anume fel de mincare, o pregatesc cu placere. Nu astept niciodata sa vina sotia de la serviciu, care are acelasi program ca si mine, ca sa-mi incalzeasca mincarea. Insa, trebuie sa recunosc faptul ca, la acest capitol, nu stau prea bine", ne-a marturisit directorul BancPost Roman. Daca nu este un mare bucatar, Vasile Mocanu spune ca la cumparaturi este foarte pretentios. De fiecare data cind se duce in piata, alege numai produsele de calitate. "Tot timpul ma orientez si cumpar produse bune si, de aceea, nu tin neaparat la pret. Stiu toate preturile din piata si chiar azi dimineata, la prima ora, am fost si am cumparat rasaduri", a spus Vasile Mocanu. Acesta marturiseste si chiar a aratat ziaristilor solarul pe care si l-a amenajat in gradina. Pe citiva zeci de metri patrati, directorul BancPost a semanat ridiche de luna, salata verde, ceapa, castraveti, rosii si ardei. El este cel care are grija de plante si spune ca, in felul acesta, nu mai este nevoit sa cumpere din piata verdeturi si legume. Astfel, in fiecare zi, directorul BancPost lasa costumul