Bucatarie rapidaPlacintele de cartofi cu susan Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g cartofi, 2 oua, 50 g faina, 200 ml ulei, 40 g unt, 3 prize nucsoara rasa, sare, piper. Pentru pan?: 2 albusuri, 50 g gris fin, 50 g faina, 2 linguri seminte de susan, sare, piper. Pentru sos: 1 lingurita busuioc ve...
Bucatarie rapidaPlacintele de cartofi cu susan Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g cartofi, 2 oua, 50 g faina, 200 ml ulei, 40 g unt, 3 prize nucsoara rasa, sare, piper. Pentru pan?: 2 albusuri, 50 g gris fin, 50 g faina, 2 linguri seminte de susan, sare, piper. Pentru sos: 1 lingurita busuioc verde tocat, 1 cutie mica rosii decojite taiate marunt, 3 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: - Preparati sosul: fierbeti 10 minute rosiile taiate marunt impreuna cu uleiul de masline, busuiocul, sarea si piperul si lasati-le apoi sa se raceasca. - Intre timp, curatati cartofii, spalati-i bine, taiati-i bucati si lasati-i sa fiarba in aburi 20 de minute (intr-o sita, deasupra unei oale umplute pe jumatate cu apa). Pasati-i printr-o sita, incorporati untul, faina si ouale, sarati, piperati, adaugati nucsoara rasa si formati intre palme placintele mici si plate. - Preparati pan?-ul: luati trei farfurii adanci si puneti in prima faina, in cea de-a doua albusurile si in a treia grisul amestecat cu semintele de susan. - Incingeti bine uleiul intr-o tigaie antiadeziva. - Bateti usor albusurile cu putina sare si piper si dati placintelele pe rand prin faina, albus si susan. - Prajiti-le in uleiul incins si cand s-au rumenit frumos pe ambele parti, scoateti-le cu lingura pentru spuma si lasati-le sa se scurga pe mai multe straturi de hartie absorbanta. - Serviti-le fierbinti, impreuna cu sosul de rosii caldut.
Supa de patrunjel Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 radacini de patrunjel (circa 375 g), 2 cepe, cam 130 g unt, 1 l zeama