O zi la 35-40 de grade Celsius pe un pat de spital este cumplita, oriunde ar fi internat pacientul: intr-o clinica universitara sau intr-un spital amarit, aflat pe lista ?neagra? a Danielei Bartos. Daca o clinica asigura insa un tratament si conditii oarecum decente, in multe unitati sanitare de provincie canicula se dovedeste a fi raul cel mai mic.Lipsa medicamentelor, a hranei, a conditiilor elementare de igiena, chiar a curentului electric in unele locuri fac din viata pacientilor un infern. ?Medicina cu miinile goale? sau ?moartea cu zile? par a fi devenit laitmotive pentru multe din spitalele romanesti.
O zi la 35-40 de grade Celsius pe un pat de spital este cumplita, oriunde ar fi internat pacientul: intr-o clinica universitara sau intr-un spital amarit, aflat pe lista ?neagra? a Danielei Bartos. Daca o clinica asigura insa un tratament si conditii oarecum decente, in multe unitati sanitare de provincie canicula se dovedeste a fi raul cel mai mic. Lipsa medicamentelor, a hranei, a conditiilor elementare de igiena, chiar a curentului electric in unele locuri fac din viata pacientilor un infern. ?Medicina cu miinile goale? sau ?moartea cu zile? par a fi devenit laitmotive pentru multe din spitalele romanesti.
Pacientii Spitalului de Psihiatrie Socola au devenit vegetarieni
Cea mai mare nemultumire a pacientilor Spitalului Universitar de Psihiatrie Socola din Iasi se refera la calitatea mincarii. ?Nu vezi carne cu saptaminile. Doar supa, cartofi si orez?, a fost raspunsul Vasilicai Georgescu, din Husi, cind am intrebat-o despre conditiile din spital. ?Daca ai o ruda prin apropiere iti mai aduce de acasa. Dar nici animalele nu ar gusta mincarea de aici?, spune alta femeie in timp ce invirte o lingura printr-un terci maroniu. E sase dupa-amiaza, simbata, ora mesei. De la etaj, coboara o infirmiera grasa cu o galeata din plastic rosie, in c