Situata in estul tarii, Directia Silvica Iasi administreaza o suprafata de peste 88.000 ha de padure, reprezentand 16% din suprafata judetului. Principalele preocupari ale unitatii constau in:
- Gospodarirea la un nivel de inalta productivitate a padurilor din judet
- Valorificarea superioara a produselor padurii: lemn, fructe, ciuperci, impletituri din rachita, fazani s.a.
- Producerea de puietI forestieri sI ornamentali pentru nevoi proprii si export
- Organizarea de vanatori la cerb, mistret, caprior, fazan, iepure
- Cresterea rolului social al padurilor in cadrul unui program integrat de protejare a bogatiilor naturale sI reconstructie ecologica a ecosistemelor naturale.
Numeroase exemplare de stejar ating la varsta de 100 de ani dimensiuni impresionante, cu un lemn de o deosebita calitate. Producerea fazanilor in crescatorii constituie o preocupare de baza a activitatii de vanatoare. Productia de fazani este destinata repopularii fondurilor de vanatoare sI pentru export (Fazaneria Cornesti - Ocolul Silvic Ciurea). Atelierul de impletituri Pascani, infiintat in anul 1981, este cel mai mare din zona. Acest atelier este specializat in producerea de mobilier din rachita pentru export, iar la comanda executa orice tip de impletituri. De asemenea, Directia Silvica Iasi produce in cantitatI mari puieti ornamentali de diferite specii (thuja, buxus, juniperus, deutzia s.a.), asigurand cu material dendrologic necesar toate solicitarile din partea numerosilor beneficiari (pepiniera Galata - Ocolul Silvic Ciurea).
Luna Padurii
"Intotdeauna padurea a intins omului ramura de maslin, dar acesta, spre nefericirea sa, n-a stiut sa o primeasca si sa o pastreze. Si intotdeauna pedeapsa a fost amara. Caci ce alta explicatie poate sa aiba faptul ca pamantul ne fuge de sub picioare, ca inundatiile devin din ce