Mamaliga a la ItaliaMamaliga cu ceapa caramelizata Ingrediente (pentru 4 portii): Pentru mamaliga - 150 g malai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt. Pentru ceapa caramelizata - 1 ceapa mare (300 g), 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar (eventual brun), 1/8 l vin rosu (sau zeama concentrata de...
Mamaliga a la ItaliaMamaliga cu ceapa caramelizata Ingrediente (pentru 4 portii): Pentru mamaliga - 150 g malai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt. Pentru ceapa caramelizata - 1 ceapa mare (300 g), 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar (eventual brun), 1/8 l vin rosu (sau zeama concentrata de zarzavat), piper pisat mare, 100 g branza telemea (de oaie), 4 lingurite Pesto (se gaseste de-a gata sau se poate prepara din patrunjel, usturoi si ulei - mixate).
Mod de preparare: Mamaliga - se fierbe exact ca in reteta anterioara. Ceapa - se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la incins uleiul si zaharul si cand zaharul s-a topit, se adauga ceapa si se lasa sa se caramelizeze circa trei minute. Se toarna peste ea vinul, se fierbe 5 minute si se gusta de sare si piper. Se pune mamaliga in farfurii adanci, peste ea se intinde ceapa caramelizata, peste ceapa se presara branza telemea faramitata, iar peste branza se toarna Pesto si se presara piperul macinat.
Mamaliga cu rosii si ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii): Pentru mamaliga - 150 g malai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt. Pentru legume - 250 g ciuperci, 1 ceapa, 2 linguri ulei de masline, piper proaspat macinat, 200 g rosii marunte, 80 g branza de capra, 4 lingurite Pesto.
Mod de preparare: Mamaliga - se fierbe exact ca in retetele anterioare. Legumele - se curata ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca marunt. Se calesc ciupercile in uleiul incins, se adauga ceapa, se caleste si ea putin, se sareaza si se pipereaza. Se spala rosiile, se t