Bucatarie bavarezaClafoutis cu morcovi si ridichi albe (napi) Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper.. Mod de preparare: - Spalati morcovii si ridichile, c...
Bucatarie bavarezaClafoutis cu morcovi si ridichi albe (napi) Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper.
Mod de preparare: - Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. - Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca. - Incingeti cuptorul la 180C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi. - Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. - Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor. - Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar.
Peste pane in ou si hrean Ingrediente (pentru o portie): 150 g fil? de peste, sare, piper proaspat macinat, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 ou, 1-2 lingurite hrean ras, 1 lingura faina, 1 lingura unt topit, 200 g sfecla rosie (fiarta), 1-2 linguri otet balsamic, 1 lingurita mustar dulce, 1 lingurita ulei de floarea-soarelui, 2 linguri patrunjel verde tocat, zahar.
Mod de preparare: - Se spala pestele, se zvanta, se taie in doua, se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu zeama de lamaie. In oul batut se incorporeaza hreanul ras, se dau bucatile de peste prin faina, ou si hrean si se prajesc circa 3 minute pe fiecare parte in uleiul incins (pana se rumenesc frumos). Se taie sau se rade sfecla si se toar