Mancaruri de sezon. Supa de cartofi si fasole verde, cu slaninuta afumata. Ingrediente (pentru 4 portii): 750 g cartofi fainosi, 1 ceapa, 20 g unt, 1 lingurita maghiran uscat, sare, piper, 1,2 l zeama concentrata de legume (Knorr + apa), 500 g fasole verde, 1 pahar smantana subtire, 150 g slaninuta...
Mancaruri de sezon
Supa de cartofi si fasole verde, cu slaninuta afumata
Ingrediente (pentru 4 portii): 750 g cartofi fainosi, 1 ceapa, 20 g unt, 1 lingurita maghiran uscat, sare, piper, 1,2 l zeama concentrata de legume (Knorr + apa), 500 g fasole verde, 1 pahar smantana subtire, 150 g slaninuta afumata, 1 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare:a) Se spala cartofii, se curata, se taie cubulete si se calesc in untul incins impreuna cu ceapa tocata marunt. Se adauga maghiranul si condimentele, se sting cu zeama de legume si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 10 minute. b)Se curata fasolea, se spala si se taie fasii subtiri. Se paseaza supa (printr-o sita ori cu mixerul), se incorporeaza smantana si fasolea si se lasa sa fiarba, la foc mic, inca un sfert de ora. c) Se taie slaninuta fasii, se rumeneste intr-o tigaie (fara grasime) si se scurge pe hartie absorbanta. Se toaca si patrunjelul si se introduce impreuna cu slaninuta in supa, inainte de-a o servi.
Cartofi cu ciuperci la tigaie
Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi, 600 g ciuperci, 150 g cascaval, 1 legatura patrunjel verde, 30 g unt, sare, piper, circa 1 lingurita maghiran uscat.
Mod de preparare:a) Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie stifturi sau se dau pe razatoarea mare. Ciupercile curatate, spalate si zvantate se taie feliute, cascavalul se rade, iar patrunjelul se toaca marunt. b) Se prajesc cartofii 15-20 de minute in untul incins, intorcandu-i ca sa se rumeneasca frumos, se sareaza,