Timp de citeva ore, ei au pregatit mici si friptura de pui pentru 50 de copii din centre de plasament Cincizeci de copii din mai multe centre de plasament iesene au fost serviti ieri de sase bucatari englezi. Cei sase specialisti s-au dovedit a fi mai mult decit niste maestri in arta culinara, toti fiind oameni de afaceri. "Toti cei sase sint prieteni de-ai mei si au venit, cu afaceri, din Anglia, pentru doua zile. La rugamintea mea, au acceptat sa gateasca, pe de o parte pentru ca iubesc copiii, dar si pentru ca le place sa pregateasca tot felul de mincaruri sofisticate", a explicat Phillip Q.N. Duong, patronul firmei "Gold Revolli", cel care a suportat intreaga cheltuiala. Picnicul, care a avut loc la tabara de la Ciric, reprezinta doar una din activitatile derulate de citeva luni in cadrul proiectului derulat de Directia Generala pentru Protectia Copilului (DGPC) Iasi ce are drept scop crearea unui "Centru de monitorizare si orientare profesionala a viitorilor absolventi din centre de plasament". Din acest proiect fac parte 60 de tineri, de la Bucium, Bogdanesti si Ion Holban, care termina scoala in aceasta vara. "Intentia acestui proiect este aceea de a le oferi variante copiilor in ce priveste viitorul lor: pe unii vom incerca sa-i sustinem in continuare la facultate, pentru altii vom cauta locuri de munca. Intilnirea cu patronul de la «Gold Revolli» este, in afara destinderii copiilor, si o oportunitate de contact intre cei care doresc sa-si gaseasca serviciu si un posibil angajator", este de parere Pintilie Penciuc, directorul DGPC. Pina la obtinerea unui loc de munca, tinerii, deloc impresionati de statutul celor care au transpirat linga cele sase gratare cu mici si friptura de pui, s-au batut sa cistige premiile de la concursul de dans si Karaoke, adjudecindu-si, in total, peste 30 de milioane de lei, dar si cadouri, constind in rechizite. Aceasta dupa ce au