Mancaruri cu castraveti. Tzatziki. Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 castraveti, 500 g iaurt, 4 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 1 lingurita chimen, 2 fire marar, sare, piper, 1 castravecior murat. . Mod de preparare: . Taiati castraveciorul murat cubulete si puneti-l deoparte. Curatati de coaja...
Mancaruri cu castraveti
Tzatziki
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 castraveti, 500 g iaurt, 4 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 1 lingurita chimen, 2 fire marar, sare, piper, 1 castravecior murat.
Mod de preparare:
• Taiati castraveciorul murat cubulete si puneti-l deoparte. Curatati de coaja castravetii, dati-i pe razatoarea mare, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei sare si lasati-i doua ore, ca sa iasa zeama din ei.
• Curatati usturoiul si mixati-l impreuna cu doua linguri de ulei.
• Stoarceti castravetii - rand pe rand - intre palme, amestecati-i cu iaurtul, usturoiul si uleiul ramas si gustati-i de sare si piper.
• Puneti salata Tzatziki in sase boluri, garnisiti-o cu frunzulite de marar si cubulete de castravecior murat, presarati deasupra chimenul si serviti-o rece, fie ca aperitiv, fie ca garnitura langa o mancare bine condimentata (de ex. tocanita de miel cu curry).
Medalioane de vitel (sau pui) cu sote de castraveti
Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 medalioane de file de vitel sau pui (de 60 g fiecare), 2 castraveti, 6 castraveciori murati (in otet), 25 g seminte de pin, 1/2 lamaie, 100 ml frisca nebatuta (sau smantana), 50 ml vermut sec, 1 lingurita curry, 50 g unt, 1 lingura ulei, 2 fire marar, sare, piper.
Mod de preparare:
• Curatati castravetii, taiati-i in patru (pe lung), indepartati semintele si taiati-i din nou in bucati de circa 3 cm. Opariti-i un minut in apa clocotita cu sare, lasati-i sa se raceasca si apoi sa se scurga bine.
• Rumeniti semi